UkrSepro

UkrSEPRO Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

UkrSEPRO Sertifikası nedir, neden gereklidir? UkrSEPRO Sertifikası, en yalın tanımıyla Ukrayna’nın üreticilerden istediği ürün kalite belgesidir. Dışarıdan ürün ve hizmet alan her ülke, gümrükte kalite belgesi başta olmak üzere birçok ticari belge talep ediyor. Ukrayna, gümrükteki kalite kontrollerini hızlı ve sistematik şekilde gerçekleştirmek amacıyla firmaların UkrSEPRO Belgesi almasını zorunlu kılıyor. İç pazarda kalite ve prestij sağlayan UkrSEPRO, toplu sağlığını doğrudan ilgilendiriyor.

UkrSEPRO Belgesi nasıl alınır? Bu belgeyi almak isteyen firmaların ürünleri detaylı incelemeden geçiriliyor. Ürün incelemesiyle birlikte firmanın ticari bilgileri yeminli tercüman tarafından Rusçaya çevrilmesi gerekiyor. Bürokratik işlemlerin ardından başvuru dosyası Ukrayna’ya gönderilerek süreç resmi olarak başlatılıyor. Kalite belgelerinde sıklıkla görülen yerinde uzman incelemesi Ukrayna UkrSEPRO belgesi için de geçerlilik gösteriyor. Uzman incelemeleri, numune analizleri neticesinde sonuç olumluysa eğer ortalama bir ay içerisinde UkrSEPRO Sertifikası teslimi gerçekleştiriliyor.

UkrSEPRO Kalite Belgesinin Önemi

UkrSEPRO Kalite Belgesi, Türk firmaları için önemli çünkü Ukrayna ile ticaret yapmanın, Ukrayna pazarında boy göstermenin tek yolu bu. Ukrayna açısından ise ekstra önemli çünkü ülke yönetimi, vatandaşlarının kaliteli ürünler kullanmasını; kaliteli ve sağlıklı gıdalar tüketmesini istiyor. İşbu sebeple kaliteli belgeleri her iki taraf için de önem taşıyor. İhracatçı belgeler aynı zamanda üretici firmaların prestijini, güvenilirliğini artırıyor.

UkrSEPRO Belgesi Süreleri

Ukrayna UkrSEPRO kalite belgesi bir, iki ve beş yıllık olmak üzere veriliyor.

İki yıllık UkrSEPRO Belgesi: İki yıllık belgelerde üretim yeri incelenir, raporlar yazılır ve spesifik ürünler için UkrSEPRO sertifikası verilir. Ürünlerin Ukrayna kalite standardına uygunluğuna bakılır.

Beş yıllık UkrSEPRO Belgesi: Yine üretim yerinde yapılan inceleme neticesinde rapor hazırlanarak bazı ürünlerin UkrSEPRO sertifikası alınması sağlanır. Ancak beş yıllık belgenin farkı var: ISO 9000 Kalite Güvence Sistemine sahip olunması şartı aranır. ISO 9000 belgesi olmadan Ukrayna uygunluk belgesi de alınamaz.

UkrSEPRO Kalite Belgesi Başvurularınızı Bizimle Yapın

Ukrayna, iç pazarındaki ürün kalitesini sürekli artırmaya çalışıyor, yaşam kalitesini üst seviyede tutmaya dikkat ediyor. Bu nedenle dışarıdan gelecek tüm ürünlerin gümrükte kontrol edilmesini sağlayan bazı ihracatçı belgeler talep ediyor. UkrSEPRO Sertifikası bu belgeler arasında yer alan önemli ve gerekli bir belge sayılıyor. UkrSEPRO Belgesi aldığınızda ürünlerinizin Ukrayna pazarına uygun kalitede olduğunu ispat etmiş olursunuz. Başvuru merkezimiz, Ukrayna Kalite Belgesi olan UkrSEPRO Sertifikası başvurularını sizin yerinize gerçekleştiriyor, vakit ve nakit kaybı yaşamadan ihtiyacınız olan belgeyi almanızı sağlıyor. UkrSEPRO Belgesi başvurusu yaparken lütfen bizimle iletişime geçin. Ekibimiz kusursuz çalışmasıyla tüm süreci sizin yerinize yönetmeye hazır.