EAC Belgesi

EAC Sertifikası Nedir? Nasıl Alınır?

EAC Sertifikası; Belarus, Rusya ve Kazakistan arasında imzalanan; Kırgızistan ve Ermenistan da sonradan dahil edildiği, Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin pazarında satışa sunulacak ürünlerin güvenli ve uygun olduğunu gösteren sertifikadır. EAC Belgesi, resmi bir belge olup ilk kez Belarus, Rusya ve Kazakistan tarafından kurulmuş ve sınırları belirlenmiş bir belgedir. Her ülke iç piyasada satışa sunulacak ihraç ürünlerinin belirli kalite standardında olmasını talep eder. EAC Sertifikası bu kalite standardını temsil eden ve akredite sertifika merkezleri aracılığıyla alınan bir sertifika türüdür. Gümrükteki bürokratik işlemlerin sorunsuz ve hızlı ilerlemesinde EAC Sertifikasının rolü büyük. Sertifikanın koşulları ve içeriği Gost R Belgesi ile birbirine benziyor. Her iki belgenin de amacı ülke pazarını korumak, kaliteyi ideal standartta tutmak.

EAC Sertifikası Nasıl Alınır?

Gümrük Birliği Anlaşmalarının temel amacı ülkeler arasındaki ticaretteki bürokratik prosedürlerin minimum seviyeye indirilmesi ve dış ticaretin pratik bir zeminde ilerlemesini sağlamaktır. Belarus, Rusya ve Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan pazarına girmek isteyen diğer ülkeler ve firmalar, EAC Sertifikası almak zorunda. Beş ülkenin iç pazarındaki ticaretine dâhil olmak istemeniz halinde devletin onayını taşıyan sertifika için resmi başvuru yapmanız gerekmektedir. EAC Sertifikası, Gümrük Birliği içerisinde yer alan devletin akredite yetkisi bulunan Sertifika Başvuru Merkezleri aracılığıyla alınır. İhtiyacınız olan EAC Sertifikası için yapmanız gereken şey, merkezimize başvuru yapmaktır. Merkezimizdeki sertifika ekipleri, gerekli başvuruyu gerçekleştirmek için tüm evrakları toparlayarak resmi adımları atmaktadır. EAC Sertifikası için gerekli evraklar arasında firma ile ilgili birçok belge yer almaktadır. Bu belgelerin eksiksiz ve doğru biçimde toparlanmasını sağlayan ekibimiz, dış ticaret pazarındaki iş birliklerinizi güçlendirmek için tüm süreci titizlikle sonuçlandırmaktadır.

EAC Sertifikası İstenen Ürünler

EAC Sertifikasının istendiği ürünlerin bazıları şöyle;

  • Makine ve ekipman güvenliği ürünleri
  • Düşük voltaj ekipman güvenliği ürünleri
  • Asansör güvenliğinde kullanılan ürünler
  • Patlayıcı gazla çalışan araç ve cihazların güvenliğinde kullanılan ürünler
  • Teknik ekipmanların elektromanyetik uyumluluğu

EAC Sertifikası Başvuru Merkezimiz Sizi Bekliyor

2012 yılından bu yana Belarus, Rusya ve Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan tarafından talep edilen EAC Sertifikası almak için aracı bir başvuru merkezinden profesyonel hizmet almalısınız. Merkezimiz, akredite edilerek yetkilendirilmiş bir merkez olarak dış ticarete dayalı tüm sertifika başvurularında profesyonel hizmet vermektedir. EAC Sertifikası başvurunuzun sürüncemede kalmasını önlemek, ret cevabı almamak için sizler de merkezimizin hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. EAC Sertifikasına dair tüm merak ettikleriniz için lütfen bizimle iletişime geçin.