Ukrayna Hijyen Belgesi

Ukrayna Hijyen Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

Ukrayna Hijyen Belgesi, ülke vatandaşlarının sağlığını korumak amacıyla geliştirilen ve resmiyet kazandırılan ihracatçı bir belgedir. Ukrayna Hükümeti, toplumun sağlıklı bir zeminde yaşamasını temin etmek için ülkeye giriş yapacak olan tüm ürünlere yönelik Hijyen Sertifikası talep ediyor. Hijyen Sertifikasına konu edinilen ürünler arasında gıda, kozmetik, mobilya, tekstil, elektronik gibi tüm kategoriler dâhil ediliyor. Tenle temas eden ve solunum yolu aracılığıyla vücuda giren tüm ürünlerin sağlıklı olduğunu ispat eden Hijyenik Sertifikasına sahip olması gerekiyor.

Türkiye ile Ukrayna arasında gelişen ticari ilişkilerde ürün ihracatları gerçekleştiriliyor. Ukrayna pazarına ürün sağlayan Türk firmaları, Ukrayna Hijyen Sertifikası sahibi. Sizler de üretimini yaptığınız ürünlerin Ukrayna pazarında yer almasını istiyorsanız Hijyen Belgesi almanız gerekiyor. Ukrayna, tıpkı Rusya gibi iç pazarında satışa sunulacak olan her türlü ürün ve hizmetin belli kalite standardında olmasını önemsiyor, ihracatçı belgelerle iç pazar kalitesini korumaya çalışıyor.

Ürünleriniz ya da hizmetleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun Ukrayna’nın istediği resmi Hijyen Belgesine sahip değilseniz ürünleriniz gümrükten geri çevrilir. Gümrük kontrollerinde Hijyen Sertifikası dâhil tüm resmi belgeler kontrol ediliyor. İşbu sebeple Ukrayna ile ticaret yapma çalışmalarınızda ihracatçı belgeleri almak için resmi başvurularınızı hızla yapmalı, vakit kaybetmemelisiniz. Zira ürünlerin üretim tarihi, kullanım süresi gibi detaylar belge kapsamında önem taşıyor.

Neden Ukrayna Hijyen Belgesi Almalısınız?

Ukrayna’nın Hijyen Sertifikası istemesinin temelinde toplum sağlığı yatıyor. Depo, küçük işletme, mağaza, market, alışveriş merkezi ve benzeri satış noktalarında Türkiye ya da farklı ülkelerden ithal edilen ürünlerin yüksek kalitede olması isteniyor. Ürünlerin kaliteli, sağlıklı ve temiz koşullarda üretilmiş olması toplum sağlığını doğrudan etkilediği için Ukrayna’ya mal gönderimi yaparken bu belgeyi almak zorundasınız. Bu belge sadece yetkililer tarafından değil bilinçli Ukrayna halkı tarafından da sorgulandığından önemli ve gereklidir.

Hijyen Sertifikası İstenilen Ürünler

Hangi ürünler için Ukrayna Hijyen Belgesi almalısınız? İşte öne çıkan ürünler;

  • Tenle temas eden kozmetikler; makyaj malzemeleri, kremler, şampuanlar, parfümler
  • Mutfak ürünleri, mutfak kimyasalları
  • Temizlik malzemeleri, temizlik ekipmanları
  • Mobilya ve mobilya üretiminde kullanılan ahşap gibi malzemeler
  • Gıda ambalajlama malzemeleri
  • Üretim makineleri
  • Endüstriyel malzemeler

Ukrayna Hijyen Belgenizi Bizimle Alın

Ukrayna Hijyen Belgesi için gerekli evrakların mevcut dile çevrilmesi, tüm evrakların eksiksiz şekilde başvuru dosyasına eklenmesi gerekiyor. İhracatçı belgelerde ürünlerin temel bilgileri, ürünlerin kalite – hijyen testi sonuçları, firmanın ticari belgeleri detaylıca isteniyor. Bu süreci profesyonelce yönetmek için çalışan ekibimiz, sizin yerinize her şeyle ilgileniyor ve sorunsuz bir başvuru sonucunda belgeyi almanızı sağlıyor. Ukrayna Hijyen Belgesi ile ilgili her türlü görüş, bilgi ve başvuru için lütfen ofisimizle iletişime geçin.