Belge İstek Formu

ISO 9001

ISO Uluslararası Standartlar Organizasyonu (International Organisation of Standardization) terimin baş harflerinde oluşmuş bir kısaltmadır. Adından da anlaşılacağı gibi dünya çapında yoğun bir geçerliliğe sahiptir. ISO Standartları küresel düzeyde en fazla saygınlığa sahiptirler ve birçok ülkede yasal olarak da dikkate alınır. Rasyonel bir ürün değerlendirme kriteri olarak kabul edilirler. ISO Belgeleri amaçlarına göre farklı standartlara göre düzenlenir. Bunlardan biri de ISO 9001’dir.

ISO 9001 Belgesi Nedir?

ISO 9001 temel olarak; hedef kitlenin kullanım kriterleri göz önüne alınarak “tüm üretim ve iş süreçlerinin kalite beklentisine göre sürekli güncellemesine dayanarak oluşturulduğunu” ifade eder.

ISO 9001 kalite yönetim sistemi standartlarını hayata geçiren organizasyonlar;da pazarlamadan üretime tüm iş aşamaları titizlikle takip ediliyor, ve müşteri geri bildirimlerine göre gerekli aksiyonlar alınıyor demektir.

ISO 9001 Belgesi Nasıl Alınır?

Belgelendirme sürecinde, denetimi yapılan ve ISO için başvuran firma, bir dizi kalite standardını kabul ettiğine dair resmi bir beyanda bulunur. Bu beyan bağlayıcıdır. Çünkü ISO tarafından yetkilendirilen uzmanların yapacağı denetimde yetersizlik saptanırsa sertifikaların yenilenmesi gerekecektir.  Bu anlamda ISO 9001 sertifikasyonu süreci bir yönüyle şirketlere kendini geliştirme, verimli bir iş yapısı oluşturma imkânı da verir. ISO 9001 belgelendirme süreci sıklıkla seminerler ve eğitimlerle desteklenerek ilerlemekte ve yerinde denetimler de bu beklendirme sürecinde yer alabilmektedir. Bu ayrıntıların planlanmasında kurumun organizasyonel büyüklüğü ve üretim alanı da dikkate alınmaktadır.

Belgelendirme sürecinde firmalar ISO 9001 Standartlarını yakalamak için gerekli organizasyonu ve süreç düzenlemelerini hayata geçirirler. Böylece çalışanların iş prosedürlerinden, müşteri taleplerine gereken önemin verilip değerlendirmesine kadar birçok unsur işletmenin çalışma kültürüne kalıcı olarak yerleşir. Bu durum kurumları daha verimli ve daha başarılı olmasına net bir pozitif katkı sunar. 

ISO 9001 Belgelendirmesi aynı zamandan ihracattan iç pazara satışınıza kadar birçok noktada size avantaj sağlayacaktır. ISO Standartları küresel pazarlama faaliyetlerinde firmanızı tanımayan potansiyel iş ortaklarınız ve alıcılar için bazen yegâne güven anahtarıdır. 

SWC Sertifikasyon, ISO 9001 belgelendirme sürecinin tüm aşamalarında size uzman danışmanlık hizmeti sunar. Belgelendirme sürecinin başarıyla hayata geçmesi için tüm deneyimi ve birikimiyle yanınızadır.