Rusya Yangın Belgesi

Rusya Yangın Belgesi, ürünün Rusya’nın belirlediği yangın yasalarına uygun olup olmadığını gösteren resmi bir belgedir. 2010 yılından bu yana Rusya Yangın Güvenliği Sertifikası istenmektedir. Rusya bu belgeyle üretici/satıcı ile son kullanıcılar arasındaki kalite ilişkisini düzenlemeyi amaçlamaktadır. Rusya’daki serbest pazarda satışa sunulacak olan her ürünün Rusya’daki vatandaşların sağlığını, yaşam kalitesini, güvenliğini, çevre güvenliğini koruması önem taşımaktadır. Rusya Yangın Belgesi, tüm bunların uygunluğunu temsil etmektedir. İşbu sebeple Rusya pazarında kalitesiz, sağlıksız, çevre ve mülk güvenliğini tehdit edecek ürünlerin girmesini önlemek için Rusya Yangın Güvenliği Sertifikası almak zorunludur. Bu sertifikayı almak için ise Rusya tarafından akredite edilen bir başvuru merkezi aracılığıyla belge başvurusu yapılmalıdır.

Rusya Yangın Sertifikası İstenilen Ürünler

Rusya Yangın Güvenliği Sertifikası uygulaması başladıktan sonra sertifika istenilen ürünler listelenmiştir. Bu ürünler şöyle;

  • Yangın söndürücü ürünler, itfaiye araçları, yangın hortumları, yangın tüpleri vb.
  • Havalandırma sistemleri
  • Duman tahliye vanaları
  • Gazlı ısıtma sistemleri
  • Yapı malzemeleri, yalıtım malzemeleri, zemin döşemeleri, kaplama malzemeleri  

Rusya Yangın Sertifikası Başvurusunda İstenilen Evraklar

Rusya Yangın Belgesi başvurusunda istenilen evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Ürün Gtip kodu
  • Ürün bilgi formu
  • Ürün numuneleri
  • Ürünlerin yer aldığı el ilanı, broşür, katalog

Yukarıdaki belgeler ve olası durumda talep edilecek tüm ek belgeler, yeminli tercüman tarafından Rusçaya çevrilerek başvuru dosyasına eklenmelidir. Belgelerin kopyaları ise “onaylı kopya” ibaresi ile yasal temsilcinin damga ve imzasını taşımak zorundadır. Rusya Yangın Belgesi başvurularında yeminli tercüman desteğini başvuru merkezimizden alabilirsiniz.  

Rusya Yangın Sertifikasının Yenilenmesi

Başvuru merkezimiz sadece sıfırdan yangın belgesi başvurularına değil aynı zamanda süresi dolan yangın belgelerinin yenilenmesinde de hizmet vermektedir. Rusya Yangın Güvenliği Belgesi 1 ila 5 yıl arası süreyle verilmektedir. Üreticinin isteğine göre belgenin süresi belirlenir. Sertifikanın süresi dolduğunda ise ticaret devam edecekse sertifikanın yenilenmesi gerekmektedir.

Zorunlu Rusya Yangın Sertifikası Başvurusu

Rusya Yangın Güvenliği Sertifikası bilindiği üzere zorunluluk gerektiren bir belgedir. Belgeyi alabilmek için yetkili başvuru merkezlerine resmi başvuru yapmanız gerekmektedir. İhracata dayalı tüm ticari işbirlikleri ile ilgili belgelendirme sürecinde profesyonel hizmet veren merkezimiz, ürün ve hizmetlerinizin uygun, güvenli olduğunu bu süreçte başvurularıyla belgelendirmektedir. Zorunlu Rusya Yangın Güvenliği Sertifikası almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Süreci sizin için yönetmeye ve belgeyi almanıza yardımcı olmaya hazır profesyonel bir ekip sizleri bekliyor.