Rusya Red Mektubu

Rusya Red Mektubu

Rusya Red Mektubu, aynı zamanda “Gereksizlik Mektubu” anlamına geliyor. Rusya, iç pazarında satışa sunulacak birçok ürün için ihracatçı belgesi, kalite sertifikası, güvenlik sertifikası gibi çeşitli resmi belge talep ediyor. Her 6 ayda bir Rusya Gümrük Komisyonu, ihracat – ithalat listeleri yayınlıyor. Bu listelerde hangi ürünlerden uygunluk, kalite, güvenlik sertifikası istenileceği belirtiliyor. Listede yer almayan bir ürünün pazarlaması yapılacaksa ise liste dışı kalan her ürün için Ret Mektubu (Gereksizlik Mektubu) alınması gerekiyor. Alınan bu belge gümrük evraklarıyla birlikte gümrük noktalarında yetkililere sunulduğundan mutlaka alınmalıdır. Rusya Ret Mektubu, parti bazında verilen bir belge özelliği taşıyor. Liste dışında kalan ürünler için alındığından Rusya pazarına satış yapan firmaların düzenli olarak bu listeleri takip etmesi gerekiyor.

Neden Rusya Red Mektubu Alınmalı?

Rusya toplum sağlığını korumak, vatandaşlarının özellikle çocukların kaliteli, güvenli, sağlıklı ürünlerle buluşmasını sağlamak amacıyla hem iç üretimde hem dış üreticilerden gelen ürünlere çeşitli sertifikalarla kalite kontrolü yapıyor. Rusya Ret Mektubu, belge alınması zorunlu olmayan ürünleri temsil ediyor ancak yine de alınması gerekiyor zira gümrük işlemlerinin sistematik olması diğer yandan ise tüketicilerin talebi doğrultusunda ürünle ilgili spesifik bilgi sunması açısından Rusya Ret Mektubu önem taşıyor. Rusya Ret Mektubu tıpkı diğer kalite sertifikaları gibi temel bilgiler, belgeler ışığında alınabiliyor. Başvuru merkezimizle birlikte ret mektubu almak için görüştüğünüzde sizlere hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini belirtiyoruz. Gümrükte ürünlerinizin rehin kalmasını ya da geri gönderilmesini istemiyorsanız bu belgeyi almalısınız. Malların gümrükte bekletilmesi de geri gönderilmesi de firmalar için büyük bir masraf ve iş aksaması anlamına geliyor. Bunları yaşamak zorunda değilsiniz. Rusya Gereksizlik Mektubu başvurusu bu sıkıntılardan daha zahmetsiz ve hızla çözülebilecek bir süreçtir.

Rusya Gereksizlik Mektubu Nasıl Alınır?

Rusya Red Mektubu nasıl alınır? Rusya Red Mektubu almak için yetkilendirilmiş bir sertifikasyon merkezine başvurmalısınız. Bu konuda Sertifika Başvuru Merkezimizin etkili bir çalışma yürüttüğünü belirtmek ister, her türlü ihracatçı belgeleri merkezimizin profesyonel hizmetiyle kısa sürede alabileceğinizi bildirmek isteriz. Başvuru merkezimiz, Rusya’nın belirlediği ihracat – ithalat kuralları kapsamında ürünlerinizle ilgili gerekli testleri gerçekleştiriyor, gerekli belgeleri hazırlıyor, Gümrük Komisyonu tarafından yayınlanan listeleri kontrol ediyor ve başvurunuzu eksiksiz yapıyoruz. Sürecin tüm detayını bilen ekip arkadaşlarımız, sertifika başvurularında vakit kaybı yaşanmasına izin vermiyor. Sizler de Rusya Red Mektubu almayı planlıyorsanız eğer lütfen merkezimizle iletişime geçin.