Soncap

SONCAP Belgesi (Nijerya Ürün Belgesi) Nedir?

SONCAP Belgesi, Nijerya’nın kendi pazarında satacağı yabancı menşeili ürünler için istediği resmi belgedir. Nijerya Ürün Belgesi olarak da bilinen bu belge, Nijerya Hükümetinin belirlediği kalite standartlarına uygunluğu temsil ediyor. SONCAP’ın açılımı, ‘The Standards Organisation of Nigeria Comformity Assesment Programme’ Türkçesi ile ‘Nijerya Standartları Organizasyonu Uygunluk Değerlendirme Programı’ anlamına geliyor. Türk firmaları Nijerya ile yapacakları iş birliğinde genellikle prosedür eksikliği nedeniyle gümrükte sorun yaşıyor. Nijerya, yabancı firmalardan kendi standartlarına uyum sağlayacak kalitede ürün alımı gerçekleştiriyor.

Nijerya ekonomik ve toplumsal yaşam anlamında gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle dış ticarete ekstra önem veriliyor. Bu konuda Nijerya yetkililerinin yaptığı birtakım düzenlemeler bulunuyor. İhracat – ithalat yapan firmalara ürün kalite standardı uygulanması yapılan ticari yeniliklerden biri. 2005 yılında Nijerya Hükümeti, Soncap programını duyurmuş, 2012 yılında ise bu programı güncelleyerek sürdürmüştür. Bugün gelinen noktada Soncap Belgesi, ürün kalitesini simgeliyor, bu belgeye sahip olan ürünler kaliteli sıfatıyla Nijerya’nın marketlerinde, mağazalarında, pazar yerlerinde satışa sunuluyor. Soncap ürünlerin kalitesiyle olduğu kadar patent – telif haklarıyla da ilgili bir program içeriğine sahip. Türkiye’den Nijerya’ya yapacağınız ürün satışlarının genelinde Soncap Sertifikası almak zorundasınız. Bu belge ile sorunsuz satış yapabilir, Nijerya pazarında kalıcı yer edinebilirsiniz.

Soncap Sertifikası ile ilgili bilinmesi gereken temel noktalar şöyledir;

  • Soncap ürün kalite belgesi olsa da bu belge öncesinde Uyumluluk Sertifikası alınmalıdır.
  • Soncap Sertifikası almayan firmaların ürünleri Nijerya gümrüğünden teslim alınmaz.
  • Gümrükteki ürünler çekilmeden önce Nijerya’nın ürünlerle ilgili numune kontrolü isteme hakkı vardır.

Nijerya Ürün Belgesi İçin İstenilen Evraklar

Soncap Sertifikası başvurusunda gerekli evraklar şöyledir;

  • Ürün test raporları
  • Üretim yeri bilgisi
  • Marka bilgileri
  • GTİP Kodları
  • Proforma fatura
  • ISO 9001 Belgesi

Nijerya Ürün Belgesi Başvuru Merkezi

Başvuru merkezimiz, yurt dışına ürün göndermek isteyen ya da gönderen Türk firmalarına etkili çözümler sunuyor. Ürün testlerinin yapılması, evrakların hazırlanması, evrakların yeminli tercüman tarafından çevrilmesi, Nijerya ile iletişimin sürdürülmesi gibi başvuru sürecini ilgilendiren tüm detaylarda Soncap Belgesi ekibimiz aktif bir çalışma gerçekleştiriyor. Nijerya ile ithalat – ihracat yaparken gereksinim duyacağınız Soncap Belgesi, Uyumluluk Sertifikası gibi tüm belgeleri merkezimiz aracılığıyla alabilirsiniz. Ekibimizin çözümcü yaklaşımı, profesyonel tecrübeleri ve hızıyla zaman kaybetmeden dış ticaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. Soncap Belgesi ile ilgili tüm detaylar için lütfen bizimle iletişime geçin.