Belge İstek Formu

ISO 22000

ISO 2200 Nedir?

ISO 22000 “Gıda Sağlığı ve Gıda Güvenliği” alanında belirlenmiş ISO standartlarını kapsar. ISO 22000 Belgesi sahibi olmak, gıda üretimi yapan firmaların gıda güvenliği konusunda yeterli tedbirleri aldığını ve gerekli hijyen şartlarına sahip olduğunu işaret eder. 

ISO 22000 , 2005 yılından beri dünya genelinde gıda güvenliği için standart olmuştur. ISO 22000 Sertifikası gıda üretimi yapan firmalar için önemli bir gerekliliktir. Aksi taktirde başta global pazarda olmak üzere firmanın perakende ve toptan satış pazarlarına girmesi mümkün olmaz.

ISO 22000 Kimler İçin Geçerli?

ISO 22000 üretim şirketleri yanında, yem üreticileri, perakendeciler, depo alanları ve lojistik gibi farklı iş kolları için geçerlidir. Tüm bu alanlarda, ayrıca gıdanın türüne ve işletmenin büyüklüğüne de bağlı olarak standartların dokümantasyonu değişebilmektedir. Ürünlerinizin ve iş modelinizin ISO 2200 standardına tabi olup olmadığını anlamak ve sizin için geçerli standart bütünlüğünüzü ve atmanız gereken adımları öğrenmek için bizle iletişime geçiniz. Deneyimli SWC Sertifikasyon uzmanları sorularınız cevaplamaktan memnuniyet duyarlar.

Günümüzde gittikçe artan insan nüfusu, kentlerde aşırı nüfus yoğunluğuna yol açmakta. Yoğun tüketime bağlı hijyen sorunları, endüstrileşen gıda üretimi alanında gündeme gelen kimyasal katkı kullanımı gibi nedenlerle, gıda güvenliği ve sağlıklı gıdaya ulaşmak artan oranda bir sorun haline gelmeye başladı.

Bu nedenle hem hükümetler, hem akademiler hem de tüketiciler tüm sürecin kurallara bağlanmasını ve kaliteli gıdaya ulaşmayı her zamankinden daha fazla önemsemektedirler. Bu noktada ISO 22000 çok büyük bir önem kazanmış durumdadır. 

ISO 22000 Talimatları ve ISO 22000 Prosedürleri sağlıklı ve sürdürülebilir gıda gereksinimi için global düzeyde özenle belirlenmiş kriterleri ve tanımları içerir.

Kalite sistemi içinde ürünün takip edilebileceği gibi bazı teknik konular da ISO 22000 sürecinde önem taşır. Bunun gibi nedenlerle, ISO sürecinde, kumrunuzda uyulması gereken prosedürler noktasında bazı eğitimler de gündeme gelebilir. SWC olarak bu eğitimleri de planlayıp hayata geçiriyoruz.

SWC Belgelendirme, uzun yıllara dayanan kalite belgeleri deneyimiyle ISO 2200 sürecinizin en hızlı ve verimli şekilde tanımlanmasını sağlar ve tüm belgelendirme sürecinizi gerçekleştirir.